-22%

37-s Hyperico Xxi Caps 30x600mg

CNK:3417540 APB categorie: Dieet - Nutritie - Voeding
Voorraad: Product beschikbaar
Prijs € 20,75 16,19
Meer info over uw gratis levering
Hoeveelheid
Beschrijving

De belangrijkste inhoudstoffen van Hypericum perforatum zijn: hypericinen, flavonoïden (quercetine, quercitrine, rodaan, rutine), biflavonoïden (biapigenine, amentofla­vonen), floroglucinolen (hyperforine), looistoffen (procyanidinen), fytosterinen, xanthonen (vooral in de wortel), fenolzuren (cafeïnezuur, chlorogeenzuur), oleïnezuur en linoleïnezuur, De essentiële olie (1%) van St-Janskruid bevat pineen(16%), carryophylleen, cineol, cadineen en valeriaanzuuresters met ontstekingswerende en kalmerende eigenschappen.

De werkzaamheid bij depressie is vooral te wijten aan:

- een verhoogde benutting van het licht door hypericine waardoor de serotonine-melatonine verhouding beïnvloed wordt, in vitro bindt hypericine de serotonine­receptoren en verhoogt de nachtelijke melatoninespiegel.

- MAO- en COMT-remming vooral door de flavonoïden quercetine en quercitrine zodat neurotransmitters minder vlug worden afgebroken.

- kalmeringseffect door affiniteit van de amentoflavonen met benzodiazepinerecepto­ren in de hersenen.

Het verteringsbevorderende vermogen (stimulatie van maag, pancreas, lever en gal) zou te wijten zijn aan xanthonen, ook aanwezig bij Gentianaceae.

St. Janskruid wordt ook gebruikt bij maagzweren. Het diuretisch vermogen is te verklaren door het hoge gehalte aan flavonoïden en de antidiarree en antidotische werking door de aanwezigheid van tannines. De zelden vermelde hartversterkende werking identisch aan Crataegus is te wijten aan procya­nidinen.

Er is een hormonaal regulerend vermogen door fytosteri­nen die het vrijkomen van interleukine 6 en het CRH (corticoïd releasing hor­moon) bij stress onderdrukken. Johannesolie wordt gebruikt als wondhelend middel en bij verbrandingen dankzij de antibiotische en regenerende werking van hyperforine en de etherische olie. Antivirale en antiretrovirale (HIV) eigenschap­pen van hypericine en pseudohypericine zijn beschreven.

Breedte Hoogte Diepte
68 mm 32 mm 107 mm
Contra-indicatie

Opgelet bij gecombineerd gebruik met anticonceptiva (pil), anticoagulantia (coumarines) en anti-epileptica. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Vanaf 12 jaar.

Gebruik

Chronisch: 1 capsule per dag

Acuut: 2 capsules per dag

Ingrediënten

gelyofiliseerd extract van Sint-Janskruid 300 mg (5:1), microkristallijne cellulose, neutraal anionisch copolymeer, hydroxypropylmethylcellulose.

Standaardisatie per capsule: hypericine 576 µg

Eigenschappen

St-Janskruid helpt een optimaal gemoed te behouden.