-10%

6d Energy Nougat Coffee 6x35g

CNK:4242905
Voorraad: Product beschikbaar
Prijs € 10,95 9,86
Meer info over uw gratis levering
Hoeveelheid
Beschrijving

De 6d ENERGY NOUGAT heeft een laag eiwit- en vezelgehalte met een aanvaardbaar vetgehalte, en is zodoende een licht verteerbare, koolhydraatrijke reep. Deze compacte energiebron is dankzij zijn zachte textuur zeer gemakkelijk te kauwen, zelfs bij koud weer. Hierdoor is de 6d ENERGY NOUGAT een uitstekende keuze om te gebruiken net voor de inspanning, en/of ter afwisseling met andere energierepen en gels tijdens inspanning.

Eén reep bevat 31 g koolhydraten in een 2:1 verhouding van glucose op fructose. Deze 2:1 verhouding laat de maximale opname tot wel 90 g koolhydraten per uur toe. Bovendien bevat deze reep, in tegenstelling tot de meeste andere "energy bars", ook 50 mg natrium. Hierdoor worden de zoutreserves in het lichaam efficiënt aangevuld. Dit is vooral belangrijk voor sporters die niet alleen veel, maar ook erg zoutig zweten ('salty sweaters)', en al zeker tijdens inspanningen van lange duur in een warme omgeving. Bij dergelijke omstandigheden kan onze 6d ENERGY FRUIT of 6d ENERGY CAKE een betere optie zijn vanwege een hoger natriumgehalte, dat respectievelijk 100 mg en 141 mg bedraagt.

Kortom, de 6d ENERGY NOUGAT is bij uitstek geschikt voor alle sporters die nood hebben aan snel beschikbare energie net voor en/of tijdens inspanning, en al zeker bij koud weer.

Gebruik

Neem 1-2 repen per uur inspanning, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning en de combinatie met andere energierepen, -gels en –dranken. Echter dient er ten alle tijden rekening te worden gehouden met eventuele nood aan gelijktijdige hydratatie, het aanvullen van zouten en het voorkomen van maag-/darmklachten. Verder zijn ook de persoonlijke voorkeuren (bv. vaste vs. vloeibare energie, smaak) van belang. Er is dus nood aan een geïntegreerde visie wat betreft het gebruik van sportdranken, gels en energierepen voor, tijdens en na inspanning.

Omwille van de hoge concentratie aan koolhydraten (suikers) en natrium is het aanbevolen de 6d ENERGY NOUGAT steeds te gebruiken in combinatie met water. Dit om een goede opname te garanderen en het risico op maag-darmklachten te minimaliseren.

Eigenschappen

Glutenvrij - Lactosevrij - Vegetarisch

Koffiesmaak

Ingrediënten

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, amandelen, oploskoffie 1,4%, honing, invertsuikerstroop, ouwel (aardappelzetmeel, olijfolie), eiwit, zout.

/100g /35g (1 bar)
Energie 1871 kJoule 655 kJoule
443 Kcal 155 Kcal
Vetten 10 g 3,5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g 0,3 g
Koolhydraten 83 g 29 g
waarvan suikers 59 g 21 g
Vezels 1,7 g 0,6 g
Eiwitten 4,9 g 1,7 g
Zout 0,37 g 0,13 g
Natrium 148 mg 52 mg
Indicatie

Energiereep met koffiesmaak.