-10%

6d Iron Ferrochel Caps 60 Nf

CNK:4577672
Voorraad: Op voorraad
Prijs € 19,95 17,96
Meer info over uw gratis levering
Hoeveelheid
Beschrijving

IJzer speelt in het lichaam een zeer belangrijke rol bij het zuurstoftransport in het bloed, evenals bij de spieropbouw en stofwisseling. IJzer is daarom van cruciaal belang voor optimale sportprestaties. We vinden het mineraal in onze dagelijkse voeding vooral in vlees, vis, aardappelen, granen en peulvruchten. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen haem ijzer uit dierlijke producten en non-haem ijzer uit plantaardige producten. Waar ijzer uit bijvoorbeeld vlees of vis relatief goed door het lichaam kan worden opgenomen, is de opname van ijzer uit plantaardige producten zeer beperkt.

6d IRON FERROCHEL® kan sporters die kampen met ijzertekort zodoende helpen met het verbeteren van de ijzerstatus en het stimuleren van de sportprestaties. Het supplement bevat ijzer onder de vorm van ijzerbisglycinaat: dit is een veganistische vorm van ijzer die toch van zeer hoge kwaliteit is. Diverse wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat de FERROCHEL®-formule uitzonderlijk goed door het lichaam wordt opgenomen; veel beter dan andere veelgebruikte supplementen die ijzerzouten bevatten. Bovendien zijn er wetenschappelijke aanwijzingen dat deze specifieke FERROCHEL®-vorm van ijzer voorkomt dat de opname van andere voedingsstoffen (ongewild) afgeremd wordt. Daarnaast is het risico op bijwerkingen door de hoogwaardige ingrediënten tot het minimum beperkt.

Bovendien bevat 6d IRON FERROCHEL® de vitamines B6, folaat en B12. IJzer zorgt samen met deze vitamines voor de optimale vorming van rode bloedcellen, wat het zuurstoftransport in het bloed stimuleert. Bovendien kan ook een gebrek aan een van deze vitamines leiden tot bloedarmoede, waardoor het raadzaam is om een ijzersupplement te combineren met de inname van deze vitamines. De toegevoegde vitamine C bevordert tot slot de opname van ijzer in het lichaam.

Kortom, 6d IRON FERROCHEL® vormt een ideale aanvulling voor sporters die regelmatig kampen met een ijzertekort, zoals (jonge) vrouwelijke sporters, duursporters en vegetariërs.

Gebruik

Neem één capsule per dag, of het aantal geadviseerd door uw arts. In te nemen op een lege maag. Niet innemen met koffie, thee of melkproducten. Het supplement wordt bij voorkeur tijdens de maaltijd ingenomen indien er lichte maag-darmklachten optreden.

Ingrediënten

Samenstelling per capsule:

45 mg ijzer (321%*); 200 μg folaat (100%*); 1,4 mg vitamine B6 (100%*); 2,5 μg vitamine B12 (100%*); 80 mg vitamine C (100%*).

* = Referentie Inname

Ingrediënten per capsule:

ijzer (Ferrochel®: ferro-bisglycinaat chelaat); vitamine C (ascorbinezuur); capsule: hydroxypropylmethylcellulose; geleermiddel: magnesiumstearaat; vulstof: microkristallijne cellulose; antiklontermiddel: siliciumdioxide; vitamine B12 (methylcobalamine); vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat); folaat (Quatrefolic®: (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur, glucosaminezout).

Eigenschappen

Glutenvrij - Lactosevrij - Koolhydraatarm

Vegan - Vegetarisch

Indicatie

Ijzertekort