-10%

6d Nitrate Shot Fruit Punch 60ml

CNK:4476214
Voorraad: Op voorraad
Prijs € 3,65 3,29
Meer info over uw gratis levering
Hoeveelheid
Beschrijving

Dit uniek nitraatshotje, op basis van 2 natuurlijke nitraatbronnen, bevat niet enkel een hoog nitraatgehalte, maar ook een aangename smaak. Ideaal om uithoudings- en/of sprintprestaties te verbeteren tijdens (belangrijke) wedstrijden.

  • 500mg nitraat, een wetenschappelijk bewezen en werkzame dosis.
  • Met rode bietensapconcentraat, gekend voor zijn hoog nitraatgehalte.
  • Aangevuld met het zeer nitraatrijke amaranthusbladextract.
  • 80mg vitamine C, voor een beschermend effect (tegen nitrosaminevorming).
  • Aangenaam van smaak dankzij zijn natuurlijk fruit punch aroma.
Eigenschappen

De aerobe verbranding van koolhydraten en vetten levert meer dan 90% van de energie in de spieren tijdens maximale inspanningen van meer dan 5min. Deze energielevering vereist uiteraard aanvoer van voldoende zuurstof (O2) naar de spieren, maar deze is begrensd. Daarom is het belangrijk om de beschikbare zuurstof zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Onderzoek toont aan dat inname van een nitraatsupplement, bijvoorbeeld onder de vorm van rode bietensap, hierbij kan helpen. Inname van nitraat verhoogt de productie van stikstofoxide (NO) in het bloed. Waarschijnlijk is deze NO dan een extra leverancier van zuurstofatomen (O) voor de spiercellen. NO speelt bovendien een belangrijke rol in de toename van de spierdoorbloeding tijdens inspanning. Er zijn ook aanwijzingen dat NO de vrijzetting van calcium in de spiercellen kan bevorderen, wat cruciaal is voor maximale krachtinspanningen. Het is bewezen dat inname van nitraat de prestatie in uithoudingscompetities met 1 à 5% kan verbeteren, en via verbetering van de spierkracht mogelijks ook sprintprestaties.

De meeste studies wijzen op een optimale dosering van 400 à 600 mg per dosis. Nitraat komt op natuurlijke wijze voor in nagenoeg alle eetbare planten, vooral groene bladgroenten en knolgroenten. Maar, dit gehalte is doorgaans zeer variabel en bovendien onbekend. Een 6d Nitrate Shot daarentegen bevat steeds 500 mg nitraat, afkomstig van rode bieten en rode spinazie. Overmatig gebruik van nitraat kan mogelijk wel de gezondheid schaden. Gebruik daarom 6d Nitrate shots enkel om te pieken naar belangrijke prestaties, en overschrijd de aanbevolen doseringen niet. Bij gebruik van nitraatshots volgens deze aanbevelingen, en in combinatie met vitamine C (zoals bij de 6d Nitrate Shot), zijn er immers geen schadelijke nevenwerkingen aangetoond. Inname van 6d Nitrate Shot kan wel je urine rood kleuren als gevolg van de aanwezigheid van natuurlijke rode kleurstoffen in rode bieten. Dit is echter totaal onschadelijk.

6d Nitrate Shot is het ideale supplement om via een natuurlijk product je prestatie in uithoudingscompetities te verbeteren en mogelijks ook je sprintprestaties.

Gebruik

Neem 1 shot 2-3 uur voor de wedstrijd. Een extra inname van 1-2 shots per dag gedurende 3-7 dagen voorafgaand aan de wedstrijd is wenselijk bij goed getrainde (uithoudings)atleten. Schudden voor gebruik.

Vermijd mondwater of kauwgom voor een optimaal effect. De noodzakelijke omzetting van nitraat (NO3) tot NO vereist de aanwezigheid van voldoende mondbacteriën. Daarom is gebruik van 6d Nitrate shots eerder zinloos bij personen die anti-bacteriële kauwgum of mondspoelmiddelen gebruiken.

Ingrediënten

water; bietensapconcentraat (Beta vulgaris L.) 33%; amaranthusblad extract (Amaranthus caudatus L.) 7%; zuurteregelaars (Appelzuur, citroenzuur); natuurlijk aroma; conserveermiddel (kaliumsorbaat); vitamine C (ascorbinezuur); stabilisator (xanthaangom); zoetstoffen (acesulfaam K, sucralose).